Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster
Frisse blik - verfrissende tekst

Schrijfwens

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

‘Wees specifiek in wat je wenst, want het universum schenkt het je’.

Deze uitspraak hoorde ik tijdens een yogales, alweer jaren geleden. Eerst geloofde ik er niet zo in. Inmiddels ken ik de kracht ervan. Het komt altijd aan op een precieze formulering, met de keuze voor exact de juiste woorden. Precies de uitdaging waar ik als tekstschrijfster mijn beroep van heb gemaakt, alweer zo´n zestien jaar geleden.

Begin dit jaar wenste ik ‘schrijfopdrachten zonder tijdsdruk’. Dan zou ik namelijk het schrijven en herschrijven nog beter kunnen combineren met onder andere de dagelijkse uitlaatrituelen. Voor de boswandelingen met onze Pyreneese berghond trek ik graag alle tijd uit.

Na afloop van het eerste kwartaal is mijn conclusie: het universum heeft mijn wens verhoord. Zo werk ik met Mooi Vastgelegd aan een jubileumuitgave voor een woonstichting. Onze deadline ligt ver weg. Voor nu betekent dat: brainstormen, inspiratie opdoen, de definitieve onderwerpen bepalen, bronnen zoeken en de structuur uitzetten. Wennen hoor, voor een doener als ik, zo´n schrijfopdracht zonder tijdsdruk. Wellicht was de formulering van mijn schrijfwens dus niet precies genoeg. Ik ben namelijk het meest in mijn element als ik mensen interview, teksten schrijf en nog eens herschrijf. Die fase breekt gelukkig aan. Toch formuleer ik mijn schrijfwens voor dit tweede kwartaal maar wat specifieker. Ik wens mezelf een goede balans tussen schrijfklussen mét en zònder tijdsdruk.

Wat wens jij? Een praktisch ingestelde tekstschrijfster om je te helpen bij een tekstvraagstuk waar je tegenaan hikt? Bel of mail maar. Wie weet, past het precies. 

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyreneese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar . 

 

Positive SSL