Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster
Frisse blik - verfrissende tekst

Woorden gaan niet dood! Gedichtendag 2014

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

Een van de schrijfopdrachten waar ik vandaag aan werk, is een webtekst over palliatieve zorg. Onwillekeurig denk ik daarom terug aan het overlijden van mijn vader op 29 april 2011.
Daarom maak ik op deze Gedichtendag 2014 naast het tekstschrijven, tijd voor een gedicht voor mijn vader."Op gedichtendag
denk ik toch weer aan mijn vader
die zo graag dichten mocht.

Hij noemde het geen gedichten,
maar versjes
gedichten, dat vond hij zo vergezocht.

Nu ik zijn woorden nog eens lees en laat beklijven
dan denk ik, versjes of gedichten,
wat boeit het, mijn vader, die kon echt wel schrijven!"


Op bijna tachtigjarige leeftijd besloot mijn vader dat hij meer wilde doen met zijn gedichten. Daar is de bundel Bijna Tachtig Gedichten uit voortgekomen, die ik voor hem uitgaf in eigen beheer via Boekscout. Vlak voor zijn dood verscheen zijn tweede bundel Kijk op Kerst en andere feestelijke dagen.

Enkele regels uit zijn helaas tijdloze gedicht oorlog:

"De zon die straalt wordt soms omrand
Door bloed gekleurde wolken
Een droom zal er ooit vrede zijn
Tussen de wereldvolken"


Woorden gaan niet dood,
maar leven verder.
Is dat soms waarom tekstschrijven voor mij meer is dan werk?
Tekstschrijven is voor mij een vorm van leven!

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar . 

 

Positive SSL