Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster
Frisse blik - verfrissende tekst

Tekstschrijven in de lente!

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

 

Deze week kwam datgene waar iedereen zo naar heeft uitgekeken. Heel voorzichtig liet de zon zich zien. 
 
Wat een effect! Alsof er een goed-humeur-sausje wordt rondgestrooid. In contact met mensen aan de telefoon kon ik het zelfs merken. De personen die ik deze week mocht interviewen, o.a. voor het schrijven van bedrijfsprofielen, waren opmerkelijk spraakzaam en enthousiast. Tekstschrijven, wat een heerlijk vak!
 
Lente, weer om op te ruimen. Daarom haal ik dit beeldgedicht uit de kast, geschreven tijdens een workshop poëzie bij Writerskitchen in Breda. Het beeld mag je er zelf bij denken.
 

Verbannen lente

Aderen strak gespannen
staan op knappen
bij het reiken
naar de ranken
 
Oh lente, waarom was jij zo lang verbannen
 
De vloer verschoot van kleur
raakte vol splinters
die ik negeer
nu ik naar je uitkijk
vanaf de versleten houten planken
 
© Hennie van de Kar-Vervooren

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar . 

 

Positive SSL