Gepubliceerd op .

Bloggen versus tekstschrijven

Het eerste blog van 2014 was tot op de dag van vandaag nog altijd niet geschreven. Ook míjn schrijfcapaciteit is begrensd. Als ik daarom moet kiezen tussen het schrijven van een tekst in opdracht of het verwerken van mijn gedachten in een blog, kies ik voor het tekstschrijven. Dan is mijn tekst echt nodig.



Mijn kracht is het optekenen van andermans woorden tot een lekker leesbaar verhaal. Daar kan ik me zo in laten gaan, dat er weinig tijd overblijft om andere teksten te schrijven. Daarom besloot ik eind 2013 pas weer aandacht aan mijn blog Schrijfroute te besteden, als ik duidelijk voor ogen had voor wie ik eigenlijk blog. Dat antwoord heb ik vandaag gevonden.Het is tamelijk egoïstisch: bloggen doe ik vooral voor mezelf!

Een blog is namelijk een mooi middel om te reflecteren op mijn zelfstandig bestaan als tekstschrijfster in Breda. Als zzp'er ben ik immers zélf verantwoordelijk voor mijn ontwikkeling, zowel op ondernemersvlak als als op het gebied van tekst en taal. Daar hoort reflectie bij. In 2014 zal ik daarom mijn ontwikkeling als tekstschrijfster in blogvorm onder de loep nemen. Die ontwikkeling houd ik gaande via een volwaardig lidmaatschap van de beroepsvereniging tekstnet. Ook de tekstnet-intervisiegroep helpt mij om scherp te blijven als tekstschrijver. Daarnaast volg ik zo nu en dan een workshop creatief schrijven, bijvoorbeeld bij Writerskitchen of het Schrijfcafe. Schrijven blijft immers plezier houden in het voortdurend spelen met woorden. En dat plezier moet je op gezette tijden voeden.

Omdat ik als vrouwelijke ondernemer in Breda nog beter zichtbaar wil zijn en andere ondernemers wil ontmoeten, heb ik me aangemeld als potentieel lid van Aithra, een netwerk voor ondernemende vrouwen.

Genoeg ontwikkelingen om als tekstschrijfster over te schrijven. Tijd om ook deze schrijfroute te vervolgen. Zo wordt bloggen versus tekstschrijven weer tekstschrijven én bloggen.

overpeinzing, ondernemen, zzp, tekstschrijven, Breda, blog, tekstnet