Een nieuw schrijfjaar

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren
Terwijl in Nederland het nieuwe jaar op 1 januari 2018 is gestart, gaat het Chinese nieuwe jaar pas in op 16 februari 2018. Volgens de Chinese astrologie is 2018 het jaar van de hond.
Het jaar van de hond spreekt mij aan.
Ik blijk zelf in het jaar van de gouden hond geboren te zijn (1970). En wie mij een beetje kent, weet dat mijn Pyreneese berghond Ventoux veel voor mij betekent. Zij is echt mijn schrijfmaatje. Sinds haar komst in 2014 zit ik (bijna) nooit meer te lang achter mijn pc en bestaat elke dag uit meerdere opfrisrondjes. Dat voedt mijn frisse blik, die ik de rest van de dag inzet bij het schrijven en herschrijven van teksten in opdracht. 
 
Voor mijzelf wens ik dat 2018 een evenwichtig schrijfjaar wordt, met een mooie balans tussen diverse soorten schrijfopdrachten; van een eenvoudige mailing tot een complex jubileumboek en alles wat daar tussen zit. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn schrijfmaatje mij in 2018 weer helpt om persoonlijk het goede evenwicht te vinden en mijn frisse blik op tekst te behouden.
 
Ben jij in 2018 toe aan zo’n frisse blik op tekst? Ik help jou en je bedrijf graag met schrijven en herschrijven. Van blog tot boek. Mijn hart ligt bij print en in het bijzonder bij bedrijfsbladen, personeelsmagazines en jubileumboeken. Mail je vraag gerust naar . Of spreek een berichtje in op 06 – 238 76 798. Grote kans namelijk dat ik een blokje om ben met Ventoux. Wie weet, waar onze paden in 2018 kruisen. Een goed nieuw schrijfjaar!
 

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .