Gedenkwaardige dag

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

Je hebt van die dagen waarop alles samen lijkt te vallen. 15 december 2016 is zo´n dag. Op deze vijftiende reik ik het officiële eerste exemplaar van mijn autobiografisch bedrijfsverhaal uit tijdens een directievergadering van een van mijn klanten.

Al enkele jaren maak ik persoonlijke cadeauboeken voor deze klant. En bij ieder cadeauboek ervaar ik: dit is waarom ik tekstschrijver ben geworden. Dit mijn `why`: mensen helpen om hun boodschap over te brengen op een persoonlijke manier. Met een frisse blik komen tot een verfrissende tekst, over mens en werk.
 
Mijn autobiografisch bedrijfsverhaal heet Op eigen benen*. Het gaat over vijftien jaar zelfstandig ondernemen als tekstschrijfster in Breda. Over elk ondernemersjaar schreef ik een verhaal. Nu ik er over nadenk, is het ook een boek over mijn loopbaanontwikkeling als zzp’er. Het past qua inhoud helemaal binnen mijn favoriete thema: mens en arbeid. Ik vind het heerlijk om over mensen en hun werk te schrijven. Maar omdat ik vooral in opdracht schrijf, was het wennen om mijn bedrijfsverhaal zo centraal te stellen. Het voelt goed en spannend tegelijk.
 
Spannend is ook de andere gebeurtenis die op deze 15 december 2016 plaatsvindt, namelijk de sluiting van PI Tilburg. In deze Tilburgse gevangenis werden de afgelopen zeven jaar Belgische gedetineerden opgevangen. Om de herinneringen aan deze periode niet verloren te laten gaan, schreef ik samen met mijn schrijfcollega van Mooi Vastgelegd, Douwe Soepboer, een bewaarmagazine. 
Twee schrijfprojecten van onschatbare waarde. Het spreekt voor zich dat ik van harte hoop dat er nog veel schrijfprojecten van onschatbare waarde volgen. Ideeën daarvoor? Laat het me weten!
 
*Na deze gedenkwaardige dag zet ik Op eigen benen in als relatiegeschenk. Ben je geen relatie maar heb je wel interesse in dit boek? Het kost €10,00 exclusief verzendkosten (3 postzegels van 1). Mail je bestelling (met je adresgegevens) naar , dan stuur ik het boek naar je toe. 
 

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .