Interviewkriebels

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

Ook na tien jaar heb ik er nog regelmatig ´last´ van: interviewkriebels. Voor een gesprek schiet er van alles door mijn hoofd. Terugkerende gedachten zijn: wie is de persoon die ik zal spreken en hoe zal het gaan? Ergens koester ik deze kriebels. Ze helpen mijom scherp te zijn én elk gesprek open in te gaan, met ruimte voor de ander.

Wie die ander is, maakt niet zo uit. Zo vind ik een gesprek met een jongere die in een justitiële inrichting verblijft (voor mijn werk voor JJI Den Hey-Acker) minstens zo boeiend als een interview met de Burgemeester van Breda, Peter van der Velden. Ik sprak hem voor het jubileumboek over het Breda Jazz Festival. Toen ik hem deelgenoot maakte van mijn knikkende knieën, was zijn reactie: ´Het maakt niet uit wat je functie is en wat je doet. Het gaat om wie je bent. We zijn allemaal mensen.´ Daaraan denk ik regelmatig terug, als mijn interviewkriebels de overhand dreigen te nemen. En dat helpt!

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .