Interviews met Brabantse ondernemers: Doorwerken in coronatijd

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

Interviews zijn voor mij de brandstof voor het tekstschrijven. Onbewust weet ik dat wel, maar dit bijzondere coronatijdperk maakt het voelbaar. Want hoewel mijn schrijfwerk doorloopt, vervalt een groot deel van de interviews. En ik mis het!

Het directe contact met mijn opdrachtgevers, de energie tijdens gesprekken met hen over hun bedrijf of met hun klanten of medewerkers over bijzondere projecten. Hoe gaat het eigenlijk met deze ondernemers? Hoe werken zij door in coronatijd? En zo rijpte er een plannetje in mijn hoofd voor het opstarten van een interviewreeks: 

Doorwerken in coronatijd

Interviews met Brabantse ondernemers en zzp’ers

Interviews met Brabants ondernemers en zzp’ers

Binnen no-time lag er een interviewplan, dat ik als eerste voorlegde aan manlief en vervolgens aan enkele relaties met wie ik al jaren samenwerk. Hun enthousiasme en directe toezegging om hieraan mee te willen werken, zorgden ervoor dat het niet bij plannen blijft. Woorden én daden! Er stroomt nog altijd Rotterdams bloed in mij.
 
Deze middag staat het eerste interview gepland over doorwerken in coronatijd. Ik voel de kriebel, zoals ik die nog steeds voor elk gesprek kan hebben. Ik ben klaar voor deze gesprekken over mensen en hun werk! Want als oud-beroepskeuzeadviseur boeit dat thema mij nog altijd het meest. Dit is het moment om daar iets extra’s mee te doen.
 
Binnenkort vind je het eerste verhaal als blog op mijn website en als artikel op LinkedIn. Zo zijn de verhalen makkelijk deelbaar.
Ook in de komende weken staan er al afspraken gepland. Tot aan de zomervakantie* werk ik aan deze interviewreeks. Ik heb tot die tijd ruimte voor ongeveer tien interviewkandidaten. Vijf plaatsen zijn al ingevuld. Bij voldoende animo zet ik de interviewreeks voort tot eind 2020 met nog eens tien kandidaten. 
 

Ondernemersverhalen, vastgelegd in een bijzondere tijd

Ook nu zal ik elk gesprek open ingaan met oprechte interesse in het verhaal van de ander. Mijn doel is niets anders dan het verhaal van Brabantse ondernemers in deze bijzondere tijd vast te leggen in passende woorden. 
 

Hoe werk jij door in coronatijd?

Lijkt het je leuk om mij (weer) te ontmoeten en als Brabantse ondernemer aan deze interviewserie mee te werken? Stuur een berichtje naar of app 06-238 76 798. 
 
*Van 25 juli tot en met 14 augustus ben ik vrij
 

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .