Gepubliceerd op .

Interviews met Brabantse ondernemers: overzicht serie Doorwerken in coronatijd

De afgelopen weken interviewde ik Brabantse ondernemers over doorwerken in coronatijd. Deze week plaatste ik het tiende, en voorlopig laatste, interview in deze serie. Van maandag 27 juli t/m 14 augustus las ik een schrijfpauze in. Na de vakantie volgt nog een toegift. Hier vind je alle interviews op een rij. 

Het werken aan deze serie heeft mij ongelooflijk veel energie gegeven. Nogmaals dank aan iedereen die bereid was om zijn of haar ervaringen te delen:
 
1. Jaco Balemans, directeur Bouwbedrijf Balemans beet het spits af en wel op een heel positieve manier.
 
2. Reinier Schot van Dierenpension Ter Aalst vertelde over de stilte die viel in zijn dierenpension toen corona in Nederland uitbrak
 
3. Martin van Dijke, directeur en aandeelhouder Van Oers Accountancy & Advies deelde zijn visie over de bereidheid om te omarmen wat gaat komen als er niet meer is wat er was.
 
4. Natasja Hoogenboom, eigenaar van trainingsbureau SalesTaalent, nam ons op een beeldende manier mee in wat zij zag gebeuren op wat zij het mooiste plein van Breda vindt, de Parade.
 
5. Maurice Molenaar van Webcase B.V. uit Etten-Leur nam het initiatief voor facebookgroep Coronahulp Etten-Leur en werd verrast door 2500 aanmeldingen binnen een etmaal, vooral van mensen die hulp aanboden.
 
6. Marinka Potters en Philip Drabbe van 10 Select BV vertelden zeer openhartig over hun worsteling met thuiswerkende medewerkers. Gelukkig vonden ze daar een goede modus in.
 
7. Jos Beckers van IP Visie was heel stellig in het beantwoorden van de vraag of de coronatijd hem iets had opgeleverd.
 
8. Henny de Haas, directeur-eigenaar van Hoppenbrouwers Techniek, benadrukte hoe belangrijk het is om focus en koers te houden.
 
9. Mariƫtte Langes, directeur en gerechtsdeurwaarder bij Rosmalen Gerechtsdeurwaarders, roemde haar medewerkers bij het snelle schakelen om corona het hoofd te bieden. Bijzonder is ook haar opmerking over de waardering die het kantoor in deze coronatijd kreeg van debiteuren.
 
10. Mariƫlle Verlouw gaf ons een inkijkje in haar werkzaamheden als interim-campagnemanager in het coronacrisisteam van minister Hugo de Jonge. Zij houdt zich onder andere bezig met de publiekscampagne rondom de corona notificatie-app.
 
Ik wens jullie een fijne zomer! Blijf gezond.
En heb je een tekstvraag? Vanaf 17 augustus ben ik weer beschikbaar voor het schrijven en herschrijven van teksten. 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
  
 

interview, doorwerken in coronatijd, Brabantse ondernemers