Skip to main content

Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster

Frisse blik - verfrissende tekst

Lummelen

Creatieve invallen komen op de meest onverwachte momenten. Onder de douche, bij het onkruid wieden of tijdens een lange autorit. Natuurlijk ontstaan ze ook tijdens het hardlopen. Dat laatste is voor mij een beproefde methode om mijn gedachten op een ander spoor te krijgen.



Vandaag heb ik me laten vertellen dat er nog een manier is om creativiteit te bevorderen: lummelen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen. Ik heb het niet getoetst, maar was meteen bereid om het te geloven.  Deze welkome theorie zorgde er vanmiddag voor dat ik me niet bezwaard voelde toen ik een zonnestraal meepikte. Op een werkdag was ik gepermitteerd aan het lummelen! Mooi woord trouwens, lummelen, net als het synoniem: lanterfanten.

Ik verheug me nu al op de suggestieve vraag: `Wat zit jij te niksen. Moet je niet eens aan het werk?´ Waarop ik dan lachend zal antwoorden: ´Ik ben heel nuttig bezig; ik lummel. Goed voor mijn creatieve geest!´

PS Die kritische vragensteller ben ik trouwens zelf.

overpeinzing, hardlopen

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar info@hennievandekar.nl