Gepubliceerd op .

Tekstschrijfster? Is dat niet eenzaam dan?

Als ik vertel dat ik tekstschrijfster ben met een werkruimte aan huis, krijg ik al jaren regelmatig de vraag of dat niet eenzaam is. Tijd om er eens iets over te schrijven.

Geconcentreerd aan het werk

Ik snap die vraag trouwens wel. Het is inderdaad een solistisch beroep. Om mijn werk als tekstschrijfster goed te kunnen doen, is concentratie een belangrijk iets. Ik vind het daarom heerlijk om me na een interview op locatie terug te trekken in mijn schrijfkamer om daar in opperste concentratie het verhaal uit te werken. Wel alleen, maar niet eenzaam. 

Samenwerking in schrijfprojecten

Bovendien is er binnen projecten altijd een vorm van samenwerking. Bijvoorbeeld met een communicatie- of marketingmedewerker, met een vormgever, fotograaf of schrijfcollega. Bij het maken van bedrijfsboeken en jubileumboeken, is deze samenwerking zelfs intensief, zoals met Kristel Beerling van Tekst2 en met Reach Brand Storytellers. En dan zijn er op de achtergrond altijd de collega's van mijn beroepsvereniging Tekstnet, met wie ik me verbonden voel. Onlangs waren we op het Tekstnetfestival met meer dan 150 collega's bij elkaar op De Landgoederij in Bunnik. Op deze toplocatie aan de Kromme Rijn volgde ik die dag drie workshops, waaronder de workshop 'van concept naar campagne' van Dolf Weverink. Daarnaast was er alle gelegenheid om uitgebreid bij te praten. Niet meer gewend aan zoveel drukte, zocht ik tussendoor de luwte op. Eenzaam? Nee hoor! 
 

Samenwerking tijdens Open Jeugd Toernooi TV Markant

Toch zijn er enkele momenten in het jaar dat ik me als zzp’er wél een moment alleen voel. Dat is als ik mijn computer afsluit voor een langere vrije periode. Dan mis ik een fractie van een seconde dat een collega roept: ‘hé, geniet van je vakantie!’ Het is misschien wel daarom dat ik in deze tijd van het jaar privé de samenwerking met anderen bewust wat meer opzoek. Zo zit ik, alweer voor het zevende jaar, in de organisatie van het Open Jeugd Toernooi bij Tennisvereniging Markant. In de eerste officiële week van de zomervakantie regio zuid (25 t/m 29 juli) gaan we er samen voor de tennissende jeugd een geweldige week van maken. We zijn intussen een topteam geworden. Vooral omdat we elkaar waarderen en respecteren. Steeds beter weten we elkaars sterke kanten te benutten. Met het aantrekken van PLUGRO als hoofdsponsor stralen we dit jaar uit dat we een topteam zijn. Inmiddels zit zoonlief, net als manlief, ook in de organisatie. Hij heeft er samen met twee leeftijdgenoten flink wat vakantiedagen voor over om het anderen naar de zin te maken. Als trotse moeder zeg ik dan: opvoeding geslaagd!
 

Schrijfplanning zomer 2022

Voor en na dit tennistoernooi trek ik me graag terug om geconcentreerd teksten te schrijven of te herschrijven, voornamelijk over mensen en hun werk. Ook na 21 jaar is dit nog altijd mijn favoriete - en alles behalve eenzame - bezigheid. Wel intensief. Daarom las ik deze zomer twee vrije periodes in, namelijk van maandag 11 t/m 15 juli en van maandag 1 t/m woensdag 17 augustus. Ik ben dan ook niet bereikbaar via mail. Zo kan ik blijven waarmaken wat ik beloof: frisse blik – verfrissende tekst. Fijne zomer!
 

tekstschrijven, tekstschrijfster