Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster
Frisse blik - verfrissende tekst

Update interviews met Brabantse ondernemers: Doorwerken in coronatijd

Geschreven door Hennie van de Kar-Vervooren

Begin deze maand lanceerde ik het plan om Brabantse ondernemers te interviewen over doorwerken in coronatijd. De eerste drie interviews in deze serie staan inmiddels als blog online.

Interviews met Brabantse ondernemers

Het geeft mij veel energie om te interviewen, de ervaringen van deze ondernemers te horen en vervolgens op te tekenen. Tijdens ieder gesprek doe ik – wat ik noem – wel een wijsheid op. Vaak een zin die nog lang nagalmt. 
 
Als eerste sprak ik Jaco Balemans van Bouwbedrijf Balemans. “Want het positieve mag gehoord worden” zei hij. Jaco deed een oproep te denken in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden. 
 
Reinier Schot van Dierenpension Ter Aalst haalde de theorie van Darwin aan: “De ondernemers die overleven, zijn – volgens de theorie van Darwin – de mensen en bedrijven die zich het snelste aanpassen aan gewijzigde omstandigheden. En dat proberen we dan ook te doen.”
 
En Martin van Dijke, directeur en aandeelhouder Van Oers Accountancy & Advies, zei bijna filosofisch: “Als er niet meer is wat er was, moet je bereid zijn om te omarmen wat gaat komen en wat nog wel kan.”
 
Begin volgende week staat de publicatie van de vierde ‘aflevering’ gepland. Met ook daarin een mooie wijsheid. 
 

Planning interviews tot aan de zomervakantie

Zoals ik in mijn aankondiging voor deze interviewserie aangaf, heb ik tot aan de zomervakantie* ruimte voor ongeveer tien interviewkandidaten. Deze plaatsen zijn ingevuld! Ik ben dankbaar voor het enthousiasme en de bereidheid van ondernemers om aan deze serie mee te doen. Nu de maatregelen verder zijn versoepeld, denk ik al na of en op welke manier ik hier na de zomervakantie mee verder ga. Een vervolgserie doorwerken na coronatijd wellicht? Heb jij daar ideeën over? Stuur een berichtje naar of app naar 06 – 238 76 798. 
 
*van 25 juli tot en met 14 augustus ben ik vrij
 
 

Blog

Mijn hart ligt bij het schrijven in opdracht. Dan weet ik vooraf dat mijn tekst gewenst is. Hoe groot of klein je tekstvraag ook is, ik haal mijn neus nergens voor op!

Ik wissel grote tekstproducties zoals jubileumboeken, magazines en bedrijfsbladen graag af met bescheiden tekstopdrachten zoals een mailing, referentietekst of uitnodiging.

Daarnaast werk ik aan eigen publicaties. Ik schreef vier jaar een column voor BredaVandaag en publiceerde mijn autobiografisch bedrijfsverhaal. Sinds 2011 blog ik af en toe over mijn ontwikkeling als tekstschrijfster. En omdat privé en zakelijk bij mij nauw met elkaar verweven zijn, gaat het in mijn blog soms ook over Breda of over onze Pyrenese berghond Ventoux.

Wil je reageren op een blog? Leuk! Mail je reactie naar .