Gepubliceerd op .

Zakelijk bloggen? Zorg voor een blogritme!

Bloggen is een prima (en leuke!) manier om jezelf en/of je bedrijf zichtbaar te maken. Beginnen is niet zo moeilijk, maar volhouden wel. Zeker als je het bloggen erbij doet. Dat is precies de reden waarom mensen mij vragen om voor hen te bloggen.

We spreken altijd een duidelijk blogritme af, ofwel een concrete afspraak over wanneer het blog online moet staan. Het optimale ritme? Dat bepaal je zelf, maar één keer per maand lijkt favoriet.  

Maar ja, net als de kinderen van kappers (die hebben lange haren), zo gaat het ook met het schrijven van mijn eigen blog. Dat staat als laatste op mijn lijstje. Het tekstschrijven in opdracht gaat bij mij voor. Dan is mijn tekst namelijk écht nodig. Met het blogritme dat ik met mezelf afsprak, marchandeer ik regelmatig.

Gelukkig heb ik wel een strak ritme afgesproken voor het schrijven van blogs voor Mooi Vastgelegd, een concept dat ik samen ontwikkelde met tekstschrijver Douwe Soepboer. Bedoeld om verhalen van bedrijven, ondernemers en organisaties mooi vast te leggen, bijvoorbeeld in de vorm van een bedrijfsbiografie of jubileumboek. Op Mooi Vastgelegd vind je dan ook mijn meest recente blog: ‘Ik ben een beroepsinlever.’ Zodra het namelijk een ‘opdracht’ wordt of een vaste afspraak is, kun je op mij rekenen.

memoires, tekstschrijven, biografie, bloggen, jubileumboek, bedrijfsbiografie