Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster
Frisse blik - verfrissende tekst

Over mij

Tekstschrijvers zijn er in alle soorten en maten. Dat maakt het uitdagend om dé tekstschrijver te vinden die past bij jouw tekstvraag.
Vraagt jouw tekst, naast schrijftalent, om iemand die

  • open naar je kan luisteren
  • zich kan inleven
  • zich betrokken voelt
  • werkt met aandacht
  • bereid is om zichzelf naar de achtergrond te plaatsen?

Dan is jouw tekstvraag bij mij in goede handen. Natuurlijk krijg je er mijn stiptheid, discipline en dienstverlenende instelling bij. Dat leerde ik in de kruidenierszaak van mijn ouders. Mijn Rotterdamse roots vind je terug in mijn aanpak: praktisch, zonder opsmuk.

Na het VWO in Rotterdam studeerde ik aan de Akademie Mens-Arbeid in Tilburg (een Hbo-opleiding tot beroepskeuzeadviseur, met de specialisatie training en opleiding). Hier leerde ik interviewen en onbevooroordeeld luisteren. Vaardigheden die ik van 1992 tot eind 2000 inzette als personeelsconsulent bij het arbeidsbureau. In deze periode ontstond mijn blijvende interesse in mensen en hun loopbaan. Advies aan cliënten kwam altijd neer op: doe wat je het liefste doet!

En dat ben ik vanaf 2001 zelf gaan doen. Ik volgde een opleiding communicatie en nam ontslag bij het arbeidsbureau. Op 9 april 2001 veroverde ik mijn eerste schrijfopdracht. Sindsdien doe ik nog steeds wat ik het liefste doe: schrijven! Het allerliefste over bedrijvige mensen en menselijke bedrijven. Natuurlijk in begrijpelijke taal. Als ik niet schrijf, ben ik het meest gelukkig aan zee. Helaas ligt Breda niet aan het strand, maar wél aan de Mark. Daar waai ik al  wandelend met de hond regelmatig uit.


Begrijpelijke tekst
Als tekstschrijver ben ik altijd bezig met begrijpelijke tekst. Daarom werkte ik mee aan een minisymposium over begrijpelijke tekst, de jacht op het recept, georganiseerd door tekstnet (beroepsvereniging voor tekstschrijvers) en Logeion (beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals). Bekijk de video met mijn recept voor begrijpelijke tekst.

Toe aan een begrijpelijke tekst? Vraag mij om je tekst te schrijven of te herschrijven.

Positive SSL