Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster
Frisse blik - verfrissende tekst

Biografisch schrijven voor bedrijven

Je hoeft geen bekende ondernemer te zijn om een bedrijfsboek te (laten) schrijven en uit te geven. Ieder ondernemersleven is de moeite waard om in woorden te vangen, bijvoorbeeld bij een mijlpaal zoals een bedrijfsjubileum.

Het verhaal van je bedrijf in de schijnwerpers? 

Denk dan aan het laten schrijven van je:

  • Bedrijfsbiografie
  • Bedrijfsboek
  • Memoires
  • Loopbaanverhaal
  • Ondernemersportret

Als cadeau voor je zelf, je familie, je zakelijke relaties. Je kunt me inzetten voor het schrijven van je verhaal (op basis van interviews) of bij het redigeren van al geschreven teksten.

Vanuit mijn interesse in biografieën heb ik me in dit genre verdiept via de opleiding (auto)biografisch schrijven en familieverhalen aan de Schrijversacademie (2014/2015). Als afstudeerproject voltooide ik in 2015 het schrijven van de memoires van mijn moeder, een uitgave in eigen beheer, bestemd voor kinderen en kleinkinderen. In 2016 publiceerde ik mijn autobiografisch bedrijfsverhaal Op eigen benen, over vijftien jaar zelfstandig werken als tekstschrijfster in Breda.

De totstandkoming van biografische projecten is intens. Daarom werk ik binnen dit genre regelmatig samen met Douwe Soepboer. Samen bedachten we het concept Mooi Vastgelegd, voor het vastleggen van de gebeurtenissen van vandaag als herinnering voor de toekomst.

Heb jij het plan om jouw bedrijfsverhaal op te (laten) schrijven? Neem vrijblijvend contact op.

Referenties

“Zojuist viel het boek van Hoppenbrouwers Techniek op de deurmat over 35 jaar Van Loon.

Het boek ziet er goed uit en de teksten zijn helemaal top. Toen ik Hennie van de Kar als schrijfster in het colofon zag staan, snap ik waarom. Zij schrijft altijd zonder poespas;  bondig, duidelijk en heel goed.”

Jan Bekkers, directeur DM Idee

Positive SSL