Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster
Frisse blik - verfrissende tekst

Biografisch schrijven voor bedrijven

Je hoeft geen bekende ondernemer te zijn om een bedrijfsboek te (laten) schrijven en uit te geven. Ieder ondernemersleven is de moeite waard om in woorden te vangen, bijvoorbeeld bij een mijlpaal zoals een bedrijfsjubileum.

Het verhaal van je bedrijf in de schijnwerpers? 

Denk dan aan het laten schrijven van je:

  • Bedrijfsbiografie
  • Bedrijfsboek
  • Memoires
  • Loopbaanverhaal
  • Ondernemersportret

Als cadeau voor je zelf, je familie, je zakelijke relaties. Je kunt me inzetten voor het schrijven van je verhaal (op basis van interviews) of bij het redigeren van al geschreven teksten.

Vanuit mijn interesse in biografieën heb ik me in dit genre verdiept via de opleiding (auto)biografisch schrijven en familieverhalen aan de Schrijversacademie (2014/2015). Als afstudeerproject voltooide ik in 2015 het schrijven van de memoires van mijn moeder, een uitgave in eigen beheer, bestemd voor kinderen en kleinkinderen. In 2016 publiceerde ik mijn autobiografisch bedrijfsverhaal Op eigen benen, over vijftien jaar zelfstandig werken als tekstschrijfster in Breda.

De totstandkoming van biografische projecten is intens. Daarom werk ik binnen dit genre regelmatig samen met Douwe Soepboer. Samen bedachten we het concept Mooi Vastgelegd, voor het vastleggen van de gebeurtenissen van vandaag als herinnering voor de toekomst.

Heb jij het plan om jouw bedrijfsverhaal op te (laten) schrijven? Neem vrijblijvend contact op.

Referenties

“Hennie en ik maken allebei graag mooie verhalen voor en over andere mensen. Ik vind het fijn om bij tekstproducties, en in het bijzonder bij biografische projecten, in copyteam met haar samen te werken. Waarom? Omdat er altijd iemand met een frisse blik en met de nodige afstand een tekst kan beoordelen. Het levert absoluut meerwaarde op: niet alleen voor ons als team maar bovenal voor onze opdrachtgevers.”

Douwe Soepboer, tekstschrijver en samenwerkingspartner in Mooi Vastgelegd

Positive SSL