Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster
Frisse blik - verfrissende tekst

Tekstschrijven

Elke tekstvraag is uniek. Daarom vind je op mijn site wel referenties, maar geen referentieteksten. Eerder geschreven werk zegt zo weinig over jouw schrijfopdracht.

Goed schrijven begint met aandachtig luisteren tijdens een briefing of interview (telefonisch of persoonlijk). Zo krijg ik het echte verhaal naar boven. Ik schrijf, recht uit het hart, de concepttekst. Liefst laat ik deze tekst even rijpen. Met voldoende afstand kijk ik er met een frisse blik nogmaals naar. Ik schaaf zodat een tekst ontstaat waar je blij van wordt, bijvoorbeeld de teksten voor een:

  • Bedrijfsprofiel
  • Brochure of mailing
  • Magazine (klanten, relaties, medewerkers, bewoners)
  • Referentieboek
  • Sociaal jaarverslag
  • Testimonial
  • Website

Zoekmachinevriendelijk schrijven

Regelmatig vragen mensen mij om zoekmachinevriendelijke teksten te schrijven. Ik noem mezelf geen SEO-specialist, maar kan bij het schrijven rekening houden met zoekwoorden. En dat heeft effect. Zo liet mijn relatie Regio in Bedrijf weten dat het aantal bezoekers van deze bedrijvenportal is vertienvoudigd (van 5.000 naar 50.000 bezoekers per maand) sinds de inzet van tekstschrijvers.

Samenwerken

Teksten zijn onderdeel van een groter geheel. Ik werk graag samen met andere bedrijvige mensen zoals ondernemers, vormgevers, fotografen, websitebouwers en communicatiespecialisten bij communicatie- en reclamebureaus.

Referenties

"Hennie en ik zijn allebei gestart in 2001. Vrij snel daarna ontmoetten we elkaar op zakelijk vlak. Dit heeft geresulteerd in een intense en langdurige samenwerking, tot op de dag van vandaag. We delen niet alleen dezelfde passie voor ons vak, maar ook keer op keer dezelfde mijlpalen. Dat maakt onze relatie extra bijzonder. Hennie heeft aan een half woord genoeg. Zij tovert deze keer op keer om tot hele perfecte woorden, voor elk doel dan ook. Ze spreekt de taal van ondernemers en, belangrijker nog, die van de doelgroep. Daarnaast speelt ze altijd leuk in op de creatieve aanpak van Not Just Ideas. Ik ben ervan overtuigd dat we nog lang zullen samenwerken. Hennie is een prettig en integer persoon. Dit soort samenwerkingen moet je koesteren!"

Esther Martis-Lips, art director Not Just Ideas, reclame-ontwerpbureau 

Positive SSL