Hennie van de Kar-Vervooren, tekstschrijfster
Frisse blik - verfrissende tekst

Tekstschrijven

Elke tekstvraag is uniek. Daarom vind je op mijn site wel referenties, maar geen referentieteksten. Eerder geschreven werk zegt zo weinig over jouw schrijfopdracht.

Goed schrijven begint met aandachtig luisteren tijdens een briefing of interview (telefonisch of persoonlijk). Zo krijg ik het echte verhaal naar boven. Ik schrijf, recht uit het hart, de concepttekst. Liefst laat ik deze tekst even rijpen. Met voldoende afstand kijk ik er met een frisse blik nogmaals naar. Ik schaaf zodat een tekst ontstaat waar je blij van wordt, bijvoorbeeld de teksten voor een:

  • Bedrijfsprofiel
  • Brochure of mailing
  • Magazine (klanten, relaties, medewerkers, bewoners)
  • Referentieboek
  • Sociaal jaarverslag
  • Testimonial
  • Website

Zoekmachinevriendelijk schrijven

Regelmatig vragen mensen mij om zoekmachinevriendelijke teksten te schrijven. Ik noem mezelf geen SEO-specialist, maar kan bij het schrijven rekening houden met zoekwoorden. En dat heeft effect. Zo liet mijn relatie Regio in Bedrijf weten dat het aantal bezoekers van deze bedrijvenportal is vertienvoudigd (van 5.000 naar 50.000 bezoekers per maand) sinds de inzet van tekstschrijvers.

Samenwerken

Teksten zijn onderdeel van een groter geheel. Ik werk graag samen met andere bedrijvige mensen zoals ondernemers, vormgevers, fotografen, websitebouwers en communicatiespecialisten bij communicatie- en reclamebureaus.

Referenties

“Hennie van de Kar ontmoette ik in 2002 bij een bijeenkomst van de Kamer van Koophandel in Breda. Ze was toen net gestart als tekstschrijfster. Sindsdien schrijft zij met enige regelmaat voor IP Visie, zoals testimonials en mailings. Gekscherend noemen we het wel eens sprookjes. Ik zet Hennie graag in omdat ze door onze jarenlange intensieve samenwerking aan een half woord genoeg heeft om mij helemaal te begrijpen. Dat maakt samenwerken erg makkelijk en ook plezierig. Hennie weet ondertussen heel goed welke schrijfstijl past bij IP Visie. Het is zelden nodig om correcties aan te brengen in het aangeleverde werk.”

Jos Beckers, commercieel directeur IP Visie

Positive SSL